Tag til brunch i Roskilde

Hvis du er på jagt efter brunch i Roskilde skal du endelig læse videre. Du er nemlig kommet det rigtige sted hen. Jeg vil fortælle dig om min yndlings brunch Roskilde. Den ligger på RO’s torv og er omgivet af en masse andre lækre butikker med tøj, elektronik, sko og brugskunst.

Italiensk brunch

Det brunchsted jeg vil fortælle dig om er La Rustica i Roskilde og er italiensk inspireret. Det italienske islæt kommer i form af italienske pølser og italiensk skinke. Derudover er der en lang række andre lækre retter som pandekager, pølser, æg, brød, yoghurt, pålæg, æg, røræg og juice, kaffe og te.  

roskilde brunch, restaurant roskilde, cafe roskilde

Hvornår spiser man brunch?

Der er selvfølgelig ikke nogle grundregler for hvornår man inviterer til og spiser brunch. Det ligger selvfølgelig gerne om formiddagen eller ved frokosttid og kan bestå af en lang række forskellige små og mindre retter og anretninger. Brunch kan måde være i hverdagen og i weekenden, på trods af at det oftest er i weekenden da det er der man har mest tid til at gå ud. Det er måske her man sover længe og slapper af inden man drager ud til brunch. Men hvis du selvfølgelig har en fridag fra skolen eller arbejdet er det også altid hyggeligt at tage ud og spise brunch i Roskilde.

Brunch og shopping

Når La Rusticas Roskilde brunch ligger lige midt på RO’s torv er det oplagt at kombinere en brunch med en shoppetur rundt i de mange gode butikker der er at finde. Det kan være at der er med kæresten, vennerne, veninderne eller din far eller mor der er på besøg. RO’s torv ligger godt placeret og er nemt at komme til og fra. Dermed er det er oplagt sted at mødes og have nogle hyggelige timer med dem du holder .

Fest hos La Rustica

Det er ikke blot til frokost eller aftensmad du kan spise på La Rustica. Du kan nemlig også invitere til fest på La Rustica og holde fødselsdag, konfirmation, barnedåb eller hvad fantasien ellers kan frembringe. Menuen kan du selv vælge eller bestemme sammen med kokken eller blot vaælge fra a la cart.

valentino taske

Unikke tasker fra Valentino Garavani

Som kvinde kender du helt sikkert til den unikke følelse, du får, når dit outfit giver dig ny selvtillid. Det er en unik følelse, fordi den ikke kan beskrives med ord, og alle kvinder fortjener at opleve den flere gange i livet og allerhelst hverdag. Selvtillid er nemlig uden tvivl det smukkeste smykke, en kvinde kan bære, og nogle gange skal der ikke ret meget til for at få lidt ekstra selvtillid. Nogle gange er det nok med det helt rigtige outfit eller en unik taske, der vil shine og virke som prikken over i’et. En sådan unik taske kan du købe fra selveste Valentino Garavani, som uden tvivl vil give dig den unikke følelse, du fortjener at opleve hver eneste dag. 

En Valentino taske, der aldrig skuffer

Der er ingen tvivl om, at når du først har besluttet dig for, at du skal forkæle dig selv med noget så eksklusivt som en Valentino taske, så ved du allerede, hvad du har af forventninger til en designertaske. En Valentino taske skiller sig ud fra enhver anden designertaske, fordi den aldrig nogensinde vil skuffe dig. Den er fremstillet i den fineste kvalitet, og derudover vil dens tidløse design sikre, at du kan bruge tasken resten af livet. Du vil uden tvivl få et helt særligt forhold til din Valentino taske, fordi den passer til alle dine outfits og gør dem eksklusive, og så egner den sig til at følge med dig hver eneste dag. Den vil være din trofaste makker, hver gang du oplever noget nyt, og derudover vil den naturligvis også gøre dit liv nemmere, fordi den passer på alle dine vigtigste ejendele. Din Valentino taske vil aldrig nogensinde skuffe dig, og det er uanset om du skal på arbejde, i byen eller på skovtur.

En designertaske med unikke egenskaber

En Valentino taske skiller sig ud, fordi den netop er tidløs i sit design, og på den måde vil den altid leve op til de aktuelle modetrends. Den skiller sig ud, fordi den er eksklusiv, og fordi den bærer logoet VLTN. Den skiller sig ikke ud, fordi den har en eller anden skrap farve eller er fremstillet af et særligt materiale, der lige er moderne i den aktuelle sæson. Den skiller sig ud, fordi det er en Valentino taske alene. Fordi den er smuk, eksklusiv, tidløs, stilsikker og af den lækreste kvalitet, du overhovedet kunne drømme om. 

amperemeter

Strømmåling med et amperemeter

Et amperemeter er blandt de bedst hyppigst anvendte måleinstrumenter, på trods af du kan måle strøm på mange forskellige måder. Et amperemeter måler derfor strømmen af elektroner, der løber rundt i systemet, og derfor skal en tur forbi instrumentet. Både amperemeter og multimetre skal indskydes som en del af koblingen i selve kredsløbet, hvor målingen ønskes. Et voltmeter skal tværtimod tilsluttes kontaktfladerne. Kort fortalt er forskellen derfor at et amperemeter forbindes i en serie og et voltmeter parallelt. Det betyder også at måling af strøm med et amperemeter er bøvlet og ligeledes farligt, i og med at du afbryder kredsløbet for at tilslutte måleinstrumentet mellem de to ledningssendere. Heldigvis finderes der også den lidt smartere udgave af det klassiske instrument – nemlig et tangamperemeter. Med et AC/DC tangamperemeter bliver strømmålingen relativt lettere, og du kan ligeledes bruge instrumentet til måling af både vekselstrøm og jævnstrøm.

Derfor skal du bruge et tangamperemeter

Som nævnt tidligere er et tangamperemeter fordelagtigt, fordi at du netop ikke behøver og afbryde kredsløbet. Fortalt på en anden måde vil det sige, at du kan måle jævnstrømmen eller vekselstrømmen uden installationen skal frakobles, og dermed er alt risiko og fare udgået. Elektrikere, fagmænd og andre el kyndige anvender der oftest et tangamperemeter, når der skal måles på kraftige strømme. Navnet kommer af du på dette måleinstrument finder en tang ud for enden af instrumentet, som kan åbnes og lukkes. Dermed kan du let tage fat omkring de elektriske ledninger, som du gerne vil have målt strømmen på.

Et eksempel på sådan en fætter kan ses herunder:

tangamperemeter-fra-cabicon

Billedet af tangamperemeteret er taget fra Cabicon.com, som i øvrigt har et stort udvalg af selv samme instrument. Et tangamperemeter er dog markant dyrere end et normalt amperemeter, men er selvfølgelig med til at øge din sikkerhed under strømmålinger. Som erhvervsdrivende kan du på Cabicon købe nogle af de førende produkter inden for test- og måling af strøm. De forhandler kun BTB, hvilke giver dig fordelagtige priser og hurtig levering, når du køber ind i større mængder. Tangamperemetre kan nemlig være særdeles dyre, hvis du skal købe ved et traditionelt byggemarked. Du kan både købe AC, AC/DC, RMS, med termometer og en AC/DC med kapacitetsmåling hos Cabicon. På deres hjemmeside finder du ligeledes andre el-tekniske produkter såsom krympeflex, industriel opmærkning, kavbbelsko, megger, cee materiel og mange andre materialer.

Du kan også se, hvordan du måler med et tangamperemeter i videoen herunder:

Gulvepoxy RAL 7040

RAL 7040, den perfekte gulvfarve

Jeg arbejder til dagligt som bil mekaniker. Vi har de sidste par måneder, været i gang med en større renovering af værkstedet. Det har betydet udskiftning af diverse udstyr, maskiner samt værktøj. Men vi har også fået lagt nyt epoxygulv i hele værkstedet, med farven RAL 7040. Da vi besluttede, der skulle laves nyt gulv var der ingen tvivl om det skulle være epoxygulv. Det er uden tvivl det perfekte valg til et værksted, de er utrolig nemme at rengøre samtidig med det er utrolig slidstærkt og robust, alle de egenskaber et gulv i et værksted skal have.

Det var vigtigt vi fik taget en hurtig beslutning angående gulvet, da det var første led i renoveringen. Vi blev nød til, at rydde hele værkstedet for udstyr, så vi kunne få lagt epoxygulvet ud. Det sidste vi manglede, at få på plads var farven. Min chef udvalgte 5 forskellige RAL farver, som han syntes var gode, derefter skulle vi hver i sær stemme, på den vi syntes passede bedst til værkstedet. Vi kunne vælge i mellem RAL 7030, RAL 7032, RAL 7038, RAL 7040 eller RAL 7042. Det er alle farver i den grå skala, fordi den grå farve er den mest behagelige og forholdsvis anonym i udtrykket. Det er trods alt noget vi skal kigge på hver dag.

 

En sikker vinder

Det stod hurtigt klart der var en bestemt farver der ville løbe med sejren, nemlig RAL 7040. Jeg stemte også personligt selv på den. Det er flere grunde til det var den farve der vandt. For det første udkonkurrerede den mange af de andre farver, grundet den er lysere i udtrykket, der er ingen der har lyst til, at gå rundt i et værksted, hvor gulvet er mørkt og dunkelt. Men samtidig skal gulvet heller ikke være for hidsigt i forhold til, at være for lyst. Så jeg tror RAL 7040, formår at ramme den helt rigtige balance mellem det lyse og det mørke.

Efter vi har fået lavet gulvet, er jeg igen blevet bekræftet i, det var det rigtige valg. Der er en meget positiv stemning i værkstedet omkring farvevalget og alle er tilfredse. Det var svært at forstille sig ud fra en farveprøve, hvordan det ville komme til at se ud, når hele værkstedsgulvet blev dækket til. Men heldigvis giver det, det udtryk vi alle håbede på, da vi stemte på den farve.

Epoxygulve

Jeg havde ingen erfaringer med epoxygulve, før vi fik det i værkstedet. Men jeg må indrømme det lever op til sit ry. I et mekanikerværksted bliver der ofte tabt ting og smidt med ting for den sags skyld, og der kommer ikke en skramme i gulvet. Det er i den grad slidstærkt. Men det mest fantastiske er det er så nemt at rengøre. Lige meget hvor meget olie der bliver spildt, og der bliver spildt en del, så kan det nemt tørres op. Så hvis du sidder derude og arbejder i et værksted, og i ikke har epoxygulv, så kan jeg varmt anbefale det. Du vil ikke blive skuffede. Hvis du er interesseret, kan du se mere på gulvepoxy’s egen hjemmeside på http://www.gulvepoxy.dk/.

 

Billige havemøbler

Vintersæson

Selvom det lige nu er vinteren der er over os, så bliver det jo sommer igen og så vil vi gerne have nogle lækre, billige havemøbler i haven igen. Så hvorfor ikke begynde at planlægge allerede nu? På den måde undgår man at stresse over det når det er ved at være tid til at bruge sin have og nyde vejret, og så er det oftest om vinteren at man kan få nogle billige havemøbler på tilbud – og hvem vil ikke gerne have det?

Sådan vælger du de rigtige havemøbler

Der findes et hav af forskellige typer havemøbler, både i form af materialer og typer. Selvom man måske tænker, at det ikke kræver så meget overvejelse når der skal købes havemøbler, så er det alligevel værd at overveje nøje. Kvaliteten og valg af materialer har nemlig både noget og gøre med mængden af vedligeholdelse, har indflydelse på om havemøblerne skal sættes ind om vinteren og så selvfølgelig udseendet. Når alt kommer til alt, så er havemøbler faktisk meget personlige og man vil takke sig selv for nøje at vælge de rigtige – man har dem trods alt i lang tid.

havemøbelsæt

Hvilket materiale passer til dig og dit behov?

En af de mest væsentlige faktorer når du vælger møbler er materialerne der er benyttet i produktionen. Der findes fine havemøbler i forskellige typer træ, som er tunge og har et flot, rustikt look. Ved træ bør man dog være opmærksom på, at det kræver vedligeholdelse hvert år med olie eller anden træbehandling. Samtidig bør denne type møbler tages ind i vinterhalvåret så de skånes mod det hårde vejr.

Ønsker man derimod møbler der kan stå ude hele året og ingen behandling kræver, fås dette også! Typisk i et flet-materiale på stole og bordet med glasplade eller i fibercement – blot som eksempler. Man skal dog være opmærksom på, at denne type havemøbler er meget lette, hvilket kan være et problem når det blæser kraftigt – så her bør man binde møblerne til noget, så de ikke kan flyve væk. Man kan også med fordel afdække møblerne med et overtræt for at skåne det lidt mod vind og vejr.

En anden mulighed med hensyn til materialer er at købe havemøbler i plastic – disse tåler næsten alt, men er ikke så holdbare og er sjældent de flotteste.

Lav en god handel

Så hvis du står og mangler nogle billige havemøbler er der et stort og lækkert udvalg på havemoebelshopen.dk, hvor duhelt sikkert kan finde noget der passer til netop din smag. At købe havemøbler her i vinterhalvåret kan måske også være med til, at tage lidt forskud på sommeren og have noget at glæde sig til!

En mulighed er jo også at købe nogle billige havemøbler der kan tåle at være udendørs, og så en stor parasol og en terrassevarmer – så kan man faktisk sidde ude her om vinteren også, og det er da lidt hyggelig. Mulighederne er altså virkelig mange når det kommer til havemøbler, og det er kun fantasien der sætter grænser.

el-bil

Elektriske biler til børnene

I en verden fuld af moderne teknologi hvor børnenes leg som oftest foregår bag computerskærmen eller med en tablet i hånden i sofaen, er det nogle gange befriende at vende tilbage til de gode gamle dage. Dengang hvor det krævede lidt mere end bare at trykke på en knap for at lege. Dengang hvor leg udfordrede fantasien og havde som formål både at underholde og stimulere.

Et sikkert hit i børneværelserne har alle dage været biler. Særligt de elektriske med skinner, der kunne transportere bilerne rundt automatisk, har altid været det helt sikre valg, når der har skullet købes fødselsdagsgaver og julegaver til børnene. Og man skal altså ikke tro, at selvom det er nye tider med højteknologisk underholdning til børnefamilierne, at børn i dag ikke stadig vil finde de gode gamle lege særdeles sjove og underholdende. Måske endda endnu sjovere end de ting, der foregår på skærmene i hjemmet. Derfor bør man som forbruger altså kraftigt overveje at vende tilbage til de gamle dyder, når børneværelserne skal fyldes op.

Dine børn skal da lege med elektriske biler – det er sjovt

Der er rig mulighed for at glæde dine børn med de gode gammeldags elektriske biler. Samtidig skal det også nævnes, at der jo også er sket en udvikling på dette felt. Bilerne i dag er tidstypiske i designet, og de kan en del mere, end dengang vi selv var børn og hyggede med banerne på børneværelset. Desuden er legene med elektriske biler varierende. Der er lagt op til ræs, fart og konkurrence, men i høj grad også sammenhold og hyggelige stunder, når bilerne sendes af sted. De elektriske lege med biler lægger op til timevis af underholdning. Det bliver aldrig rigtig helt kedeligt at se de vilde suse afsted. Det er fuld fart over stepperne og både din pige og din dreng vil elske legene. Man kan ligeså godt indse, at det helt nymoderne altså ikke altid er det fedeste. Gå dog i gang og mød tiden lidt omvendt. At være med på beatet kan også være at vende tilbage til de gode gamle ting.

Du vil selv synes, det er sjovt

Hvis du vælger at købe elektriske biler til børneværelset, er der desuden også noget af en sidegevinst. Du vil nemlig med stor sandsynlighed selv nyde legen med dine børn igen. Det er sjovt at lege med sine børn. Og med elektriske biler er der også nostalgi forbundet med legen.

el-bil

legehus

Find det bedste legehus

Få dine børn udenfor med leg i haven

Leg er en vigtig del af barndommen, og når solen skinner er det oplagt at sende de små poder udenfor. Børn har både godt af at få noget luft og få et positivt forhold til udendørslivet. Mange børn tilbringer en stor del af deres tid foran en skærm, hvad end det er en fjernsynsskærm eller en iPad. Det kan derfor være en udfordring at få børn til at komme udenfor og værdsætte naturen. Du kan selvfølgelig være heldig, at der er offentlige legepladser i nærheden. Men hvis du ikke er så heldig, kan du også sagtens lave din egen legeplads, selv i en lille have.

Et legehus er basen for sjov i haven

Legehuse kommer i rigtig mange udformninger og størrelser. De kan selvfølgelig købes både i dit lokale byggemarked, men kan også købes brugt. Både et nyt og et brugt legehus kan du sætte dit helt eget præg på. En god omgang maling, kan hurtigt sætte et personligt præg på jeres legehus. Har du ældre børn, kan det også være en god ide at inddrage børnene så I kan få en god oplevelse sammen. Her er det kun fantasien som sætter grænser og jo mere farverigt det bliver, jo sjovere bliver det også i sidste ende. Et legehus kan danne rammen for mange forskellige lege. Her er det let at inddrage både resten af familien og ikke mindst de andre elementer, som I har sat op i jeres have. Det bedste legehus til jer, vil selvfølgelig komme an på havens størrelse og hvilket budget der er sat af til projektet. Heldigvis kommer legehuse som tidligere nævnt, i mange forskellige prisklasser og ønsker I at male det, kan dette heldigvis også gøres til en fornuftig pris.

En legeplads til alle størrelser

Du behøver heldigvis ikke være den store gør-det-selv mand eller kvinde, for at give dine børn en attraktiv legeplads som de vil sætte pris på i mange år frem. Du kan eksempelvis med meget få midler lave en sandkasse ud af nogle brædder. Du kan alternativt købe en sandkasse af plast i din lokale legetøjsforhandler eller byggemarked. Sand kan du ligeledes købe i byggemarkedet. Sand fra stranden må du kun tage med hjem i de mængder, du selv kan bære uden hjælpemidler. Med en sandkasse i din have er der allerede grundlag for mange timers leg, særligt for de mindste børn. Hvis du er så heldig, at have plads til det i din have og har lidt større børn, kan du også sætte et gyngestativ op. Disse kan du finde i mange udgaver og kan som regel købes i dit lokale byggemarked. Nu er du allerede godt i gang med at skabe et grundlag for sjov, både for børn og voksne. Men hvad er en god legeplads uden et legehus?

legehus

trampoliner-til-børn

Gode trampoliner – som skabt til børn

Man ønsker altid det bedste for sine børn, og har man investeret i en trampolin eller er undervejs i processen af at købe en. Så er der også nogle faktorer, som er vigtig at holde øje med, når man køber en trampolin. I starten var modellerne meget beta, og senere hen introducerede man sikkerhedsnettet. Diverse skader fra trampolinspring, har medført at man også har skærpet sikkerheden for børn og voksne på trampolinerne. Så man kan med logisk tilgang, og lidt forsigtighed færdes på trampolinerne i dag.

Sikkerhedsnettet skaber både tryghed rent mentalt, hvor man måske tør at give lidt ekstra gas. Man kommer aldrig udenom, at man altid kan være uheldig og falde på en træls måde som medfører lidt længerevarende skader. Trampolinerne er belagt med skumring, som dækker overfor alle fjedrene der holder overfladen stram og elastisk. Det skal man altid sørge for at have på, for ellers kan man ende med at ryge ned med arme eller ben først og det gør ondt. Sørg altid for, at sikkerheden er helt i top før man tager trampolinen i brug.

Sørg for at beskyt din trampolin til alle tider

Det er vigtigt at man sørger for, at gå op i vedligeholdelse af trampolinen. Har man ikke planer om, at pakke den ned henover vinterperioden. Så kan man købe beslag til, som man kan hive over for at give en beskyttende effekt. Dette medvirker til, at trampolinen og dens materialer ikke står og rådner og/eller ruster væk. Så holder produktet i meget længere tid, og man skal ikke være bekymret for sikkerheden. Dog har man mulighed for, at pakke den væk når man ikke skal bruge den i en længere periode. Så sikrer du dig helt, at din trampolin altid står klar til, når vejret og lysten er der til det.

Søger man efter trampoliner online, finder man et udvalg af en anden verden. Der er mini trampoliner, som de helt små børn kan lege på. Fuldvoksne modeller som alle kan tage i brug, sikkerhedsnet, beslag, gode tilbud og meget mere at komme efter her på nettet. Har du brug for remedier til, at gøre trampolinen ren eller på anden måde vedligeholde den. Så kan du også finde et bredt udvalg her, som er med til at gør alt dette muligt.

trampoliner-til-børn