Gulvepoxy RAL 7040

RAL 7040, den perfekte gulvfarve

Jeg arbejder til dagligt som bil mekaniker. Vi har de sidste par måneder, været i gang med en større renovering af værkstedet. Det har betydet udskiftning af diverse udstyr, maskiner samt værktøj. Men vi har også fået lagt nyt epoxygulv i hele værkstedet, med farven RAL 7040. Da vi besluttede, der skulle laves nyt gulv var der ingen tvivl om det skulle være epoxygulv. Det er uden tvivl det perfekte valg til et værksted, de er utrolig nemme at rengøre samtidig med det er utrolig slidstærkt og robust, alle de egenskaber et gulv i et værksted skal have.

Det var vigtigt vi fik taget en hurtig beslutning angående gulvet, da det var første led i renoveringen. Vi blev nød til, at rydde hele værkstedet for udstyr, så vi kunne få lagt epoxygulvet ud. Det sidste vi manglede, at få på plads var farven. Min chef udvalgte 5 forskellige RAL farver, som han syntes var gode, derefter skulle vi hver i sær stemme, på den vi syntes passede bedst til værkstedet. Vi kunne vælge i mellem RAL 7030, RAL 7032, RAL 7038, RAL 7040 eller RAL 7042. Det er alle farver i den grå skala, fordi den grå farve er den mest behagelige og forholdsvis anonym i udtrykket. Det er trods alt noget vi skal kigge på hver dag.

 

En sikker vinder

Det stod hurtigt klart der var en bestemt farver der ville løbe med sejren, nemlig RAL 7040. Jeg stemte også personligt selv på den. Det er flere grunde til det var den farve der vandt. For det første udkonkurrerede den mange af de andre farver, grundet den er lysere i udtrykket, der er ingen der har lyst til, at gå rundt i et værksted, hvor gulvet er mørkt og dunkelt. Men samtidig skal gulvet heller ikke være for hidsigt i forhold til, at være for lyst. Så jeg tror RAL 7040, formår at ramme den helt rigtige balance mellem det lyse og det mørke.

Efter vi har fået lavet gulvet, er jeg igen blevet bekræftet i, det var det rigtige valg. Der er en meget positiv stemning i værkstedet omkring farvevalget og alle er tilfredse. Det var svært at forstille sig ud fra en farveprøve, hvordan det ville komme til at se ud, når hele værkstedsgulvet blev dækket til. Men heldigvis giver det, det udtryk vi alle håbede på, da vi stemte på den farve.

Epoxygulve

Jeg havde ingen erfaringer med epoxygulve, før vi fik det i værkstedet. Men jeg må indrømme det lever op til sit ry. I et mekanikerværksted bliver der ofte tabt ting og smidt med ting for den sags skyld, og der kommer ikke en skramme i gulvet. Det er i den grad slidstærkt. Men det mest fantastiske er det er så nemt at rengøre. Lige meget hvor meget olie der bliver spildt, og der bliver spildt en del, så kan det nemt tørres op. Så hvis du sidder derude og arbejder i et værksted, og i ikke har epoxygulv, så kan jeg varmt anbefale det. Du vil ikke blive skuffede. Hvis du er interesseret, kan du se mere på gulvepoxy’s egen hjemmeside på http://www.gulvepoxy.dk/.